Хумус із цукіні
Кількість порцій - 2
Час приготування - 15 хв

Хумус із цукіні

Середземноморська страва хумус являє собою пюреобразну вегетаріанську закуску, класичний рецепт якої включає турецький горох нут, розбавлений оливковим і кунжутним маслами і лимонним соком. Також додається велика кількість різноманітних спецій і прянощів. Подається страва з запеченими або сирими овочами і як соус до лавашу або питі. Страва настільки смачна, легка і корисна, що араби їдять хумус на сніданок, обід і вечерю. У пропонованому рецепті основу пасти становить цукіні. Цей овоч надає страві приємний зеленуватий колір. Така собі літня версія традиційного хумусу. Маючи неповторний аромат, хумус з цукіні припаде до душі всім членам Вашої родини.

Інгредієнти

  • Цукіні - 2 шт.
  • Олія оливкова - 2 ст. л.
  • Сік лимонний - за смаком
  • Кунжут - 1 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Гвоздика мелена - 1 г.
  • Перець червоний мелений - 2 ч. л.
  • Кмин - 2 ч. л.
  • Кінза - 1 пучок
  • Перець болгарський - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Кунжут перемолоти в кавомолці.

  • 02

    Цукіні ретельно промити, після разом із шкіркою нарізати кубиками, покласти в блендер разом із іншими інгредієнтами, в тому числі і кунжутом.

  • 03

    Подрібнити суміш у блендері до стану пюре.

  • 04

    При подачі викласти хумус в мисочку, присипати зверху червоним і чорним перцем, подавати з часточками болгарського перцю і кінзою.