А-ля Пучеро - це різновид гарячого блюда, що нагадує наш звичайний гороховий суп, але відрізняється більш густою консистенцією і готується за особливим кулінарним рецептом. Поширене пучеро в традиційних кухнях Аргентини, Уругваю, Колумбії, Філіппін, але насамперед відноситься до простої селянської іспанської (андалузької) кухні і кухні Канарських островів. У перекладі з іспанської puchero - це горщик або казанок, який використовувався для приготування цієї страви. Горох заготовляють з вечора, щоб він розм'як за ніч. Овочі не обсмажуються, так як м'ясо, ковбаса і кульки з окосту і сала разом роблять бульйон досить жирним і насиченим.
На ніч замочити горох у холодній воді. М'ясо ретельно промити під холодною водою, покласти в каструлю, сюди ж додати окорок і горох.
Налити в каструлю воду, поставити на вогонь, довести до кипіння, зняти пінку, варити до готовності.
Ковбасу нарізати кубиками. Моркву очистити і натерти на тертці. Цибулю очистити і дрібно нарізати.
Додати в суп ковбасу, моркву і цибулю. Додати сіль і перець за смаком, а також лавровий лист. Варити суп протягом 30 хвилин.
Дістати окорок із супу, остудити, подрібнити, покласти в миску, додати до нього подрібнене сало, дрібно нарізаний часник і зелень. Збити яйця, додати в суміш разом із панірувальними сухарями. Ретельно перемішати, виліпити кульки. Обсмажити на розігрітій сковороді в олії. Додати м'ясні кульки в суп.