Млинцевий торт із заварним кремом, яблуками і корицею
Кількість порцій - 10
Час приготування - 1 г 10 хв

Млинцевий торт із заварним кремом, яблуками і корицею

Млинці, як солодкі, так і солоні, є не тільки традиційним блюдом для Масляної, але і залишаються одним з найулюбленіших частувань протягом усього року. Рецептів млинців існує величезна кількість, але у кожної господині є свій, улюблений рецепт. Відомо безліч цікавих рецептів з використанням класичних тонких млинців, з яких можна приготувати прекрасні десерти, солоні закуски і навіть роли. Млинцевий торт із заварним кремом, яблуками і корицею за запропонованим рецептом виходить незвичайним, ніжним і дуже ситним. Такий торт можна приготувати і подати не тільки під час Масляної, а й просто до чаю. Замість яблук можна використовувати будь-які ягоди, фрукти, горішки.

Інгредієнти

  • Паличка ванілі - 1 шт.
  • Яйця - 6 шт.
  • Цукор - 160 г.
  • Борошно - 550 г.
  • Молоко - 1 л.
  • Яблука - 500 г.
  • Вершкове масло - 30 г.
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Паличку ванілі розрізати, вийняти насіння.

  • 02

    Жовтки (4 шт.) розтерти з цукром (150 г.). У масу додати насіння ванілі.

  • 03

    Додати борошно (50 г.) і ретельно перемішати.

  • 04

    Молоко (500 мл.) в каструлі довести до кипіння.

  • 05

    Гаряче молоко влити в жовтки, перемішати. Дану масу поставити на вогонь і варити, помішуючи, до загусання. Остудити.

  • 06

    Яблука почистити, видалити серцевину, нарізати кубиками.

  • 07

    Розтопити в сковороді вершкове масло. Додати яблука і цукор (10 г.). Накрити кришкою і тушкувати на середньому вогні до м'якості (близько 5-15 хвилин, залежить від сорту яблук). Потім додати корицю. Перемішати і остудити.

  • 08

    Для приготування млинців знадобиться: 500 г. борошна, 500 мл. молока, 2 яйця, сіль, цукор за смаком. Все ретельно перемішати і випекти млинці.

  • 09

    Кожен млинець змастити приготованим кремом. Накрити другим млинцем. Знову змастити кремом і накрити третім млинцем і т. д.

  • 10

    Верхній млинець теж змастити кремом.

  • 11

    Викласти яблука. Поставити в холодильник на 3-4 години.