Млинці, як солодкі, так і солоні, є не тільки традиційним блюдом для Масляної, але і залишаються одним з найулюбленіших частувань протягом усього року. Рецептів млинців існує величезна кількість, але у кожної господині є свій, улюблений рецепт. Відомо безліч цікавих рецептів з використанням класичних тонких млинців, з яких можна приготувати прекрасні десерти, солоні закуски і навіть роли. Млинцевий торт із заварним кремом, яблуками і корицею за запропонованим рецептом виходить незвичайним, ніжним і дуже ситним. Такий торт можна приготувати і подати не тільки під час Масляної, а й просто до чаю. Замість яблук можна використовувати будь-які ягоди, фрукти, горішки.
Паличку ванілі розрізати, вийняти насіння.
Жовтки (4 шт.) розтерти з цукром (150 г.). У масу додати насіння ванілі.
Додати борошно (50 г.) і ретельно перемішати.
Молоко (500 мл.) в каструлі довести до кипіння.
Гаряче молоко влити в жовтки, перемішати. Дану масу поставити на вогонь і варити, помішуючи, до загусання. Остудити.
Яблука почистити, видалити серцевину, нарізати кубиками.
Розтопити в сковороді вершкове масло. Додати яблука і цукор (10 г.). Накрити кришкою і тушкувати на середньому вогні до м'якості (близько 5-15 хвилин, залежить від сорту яблук). Потім додати корицю. Перемішати і остудити.
Для приготування млинців знадобиться: 500 г. борошна, 500 мл. молока, 2 яйця, сіль, цукор за смаком. Все ретельно перемішати і випекти млинці.
Кожен млинець змастити приготованим кремом. Накрити другим млинцем. Знову змастити кремом і накрити третім млинцем і т. д.
Верхній млинець теж змастити кремом.
Викласти яблука. Поставити в холодильник на 3-4 години.