Виявляється, смачні і соковиті котлетки можна приготувати не тільки з м'ясного фаршу. Головним інгредієнтом пропонованих котлет є корисна універсальна крупа – гречка. Вони не містять молока, яєць і навіть борошна, тому стравою вдосталь можуть насолодитися вегетаріанці. За зовнішнім виглядом котлети з гречки практично неможливо відрізнити від м'ясних котлет. І найголовніше: щоб приготувати таку страву, Вам не потрібно багато часу і дорогі інгредієнти. Не дивлячись на легкість і простоту рецепта, вони виходять дуже смачними як холодні, так і гарячі. Ці дієтичні котлетки можна подати до будь-якого гарніру або в якості самостійної страви, поливши їх грибним соусом.
Гречану крупу відварити в підсоленій воді до готовності. Печериці помити, нарізати кубиками й обсмажити.
Цибулю очистити від лушпиння, подрібнити і обсмажити до золотистого кольору. Зелень помити, просушити і подрібнити.
Всі інгредієнти з'єднати. Мокрими руками сформувати котлети і обсмажити на олії по кілька хвилин з кожного боку.