Гречані котлети
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Гречані котлети

Виявляється, смачні і соковиті котлетки можна приготувати не тільки з м'ясного фаршу. Головним інгредієнтом пропонованих котлет є корисна універсальна крупа – гречка. Вони не містять молока, яєць і навіть борошна, тому стравою вдосталь можуть насолодитися вегетаріанці. За зовнішнім виглядом котлети з гречки практично неможливо відрізнити від м'ясних котлет. І найголовніше: щоб приготувати таку страву, Вам не потрібно багато часу і дорогі інгредієнти. Не дивлячись на легкість і простоту рецепта, вони виходять дуже смачними як холодні, так і гарячі. Ці дієтичні котлетки можна подати до будь-якого гарніру або в якості самостійної страви, поливши їх грибним соусом.

Інгредієнти

  • Крупа гречана - 100 г.
  • Печериці - 150 г.
  • Цибуля ріпчаста - 60 г.
  • Зелень - 20 г.
  • Рослинна олія - 20 мл.
  • Суміш перців - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Гречану крупу відварити в підсоленій воді до готовності. Печериці помити, нарізати кубиками й обсмажити.

  • 02

    Цибулю очистити від лушпиння, подрібнити і обсмажити до золотистого кольору. Зелень помити, просушити і подрібнити.

  • 03

    Всі інгредієнти з'єднати. Мокрими руками сформувати котлети і обсмажити на олії по кілька хвилин з кожного боку.