Канелоні з м'ясом під соусом бешамель
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 40 хв

Канелоні з м'ясом під соусом бешамель

Напевно ви неодноразово бачили на полицях магазину серед різних макаронних виробів великі роли з тіста. Це канелоні. Для любителів м’ясних страв це чудова альтернатива домашнім пельменям чи італійській лазаньї з м’ясним фаршем – готується швидше, а на смак не гірше!

Інгредієнти

  • Яловичий фарш - 400
  • Канелоні - 150
  • Цибуля - 1 шт
  • Олія соняшникова рафінована - 2 ст.л.
  • Перець чорний мелений - 2 щепотки
  • Сік томатний - 200
  • Суміш італійських трав - 2 ч.л.
  • Сіль - за смаком
  • Часник - 3 зубчика
  • Сир Пармезан - 100
  • Масло вершкове - 50
  • Борошно пшеничне - 3 ст.л.
  • Молоко - 1000
  • Мускатний горіх мелений - 1 ч.л.

Етапи приготування

  • 01

    Спершу готуємо начинку:

  • 02

    Мілко нарізати цибулю та часник.

  • 03

    Натерти моркву на терці.

  • 04

    Трішки підсмажити цибулю, часник та моркву на пательні.

  • 05

    Додати м’ясний фарш і обсмажувати 10хв, слідкуючи щоб не було згустків. Посолити та поперчити за смаком. Додати томатну пасту або томатний соус. Тушити 3-5хв.

  • 06

    Фарш остудити.

  • 07

    За цей час, можна приготувати соус:

  • 08

    В невеличкій каструлі розтопити вершкове масло.

  • 09

    В масло додати муку та обсмажувати близько 2 хвилин. Мука повинна стати приємного горіхового відтінку.

  • 10

    Влити, безперервно помішуючи, холодне молоко. Слідкуйте, щоб не було згустків. Не забудьте посолити.

  • 11

    Довести все до кипіння та виключити газ. Соус готовий.

  • 12

    На дно форми для запікання вилити частину соусу.

  • 13

    Канелоні заповнити фаршем і покласти в форму для запікання.

  • 14

    Вилити соус, що залишився і посипати натертим сиром.Важливо! Соус повинен повністю покривати макарони. Якщо його мало, можна додати молоко або бульйон.

  • 15

    Запікати канелоні з фаршем потрібно в попередньо розігрітій до 180 градусів духовій печі близько 30хв.

  • 16

    Коли верх стане румяним, витягнути канелоні з духовки.

  • 17

    Смачного!