Запіканка зі знежиреного сиру з курагою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Запіканка зі знежиреного сиру з курагою

Запіканку вперше приготували в середині XIX століття в Берліні. На жаль, історія цієї страви дуже маловідома. Але точно всім відомо, що це запечена страва з будь-яких продуктів. Може бути овочева, фруктова або сирна. Але так чи інакше запіканка хоч і смачна, але досить калорійна. А що ж робити тим, що стежить за своєю фігурою, намагається підтримувати її? У такому випадку найкраще приготувати запіканку зі знежиреного сиру. Так вона буде не надто калорійною, а так як сир досить корисний завдяки вмісту в ньому кальцію, то запіканку можна готувати навіть до вечері. Що стосується кураги, то давно відомо, що сухофрукти дуже корисні для нашого організму. При цьому вони також не позначаються на фігурі.

Інгредієнти

  • Курага - 150 г.
  • Сир знежирений - 500 г.
  • Яєчні білки - 10 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Сир протерти через сито. Білки трохи збити міксером. З'єднати сир з білками, довести до однорідності.

  • 02

    Курагу залити окропом. Залишити її на 15 хвилин, а потім дістати і нарізати шматочками.

  • 03

    Духовку розігріти до 200°C. Форму застелити пергаментним папером. Вилити у форму масу, поставити в духовку на 20-25 хвилин.