Часникова брускета з томатами, червоною цибулею і базиліком
Кількість порцій - 4
Час приготування - 15 хв

Часникова брускета з томатами, червоною цибулею і базиліком

Любителі всіляких бутебродів і гамбургерів можуть побалувати себе брускетами. Брускета - це популярна італійська закуска, у вигляді звичайної скибочки підсушеного хліба. Частіше використовується чіабата. Чабата або чіабата - смачний італійський білий хліб, який випікають з пшеничного борошна і дріжджів, зазвичай додаючи оливкове масло. Готуються брускети дуже швидко. Основа для брускети може бути найрізноманітнішою. Використовуються як нарізані овочі, так і м'ясні та морепродукти. За бажанням всі інгредієнти можна подрібнювати в комбайні, але не до дуже дрібного стану.

Інгредієнти

  • Помідори черрі - 400 г.
  • Олія оливкова - 3 ст. л.
  • Цибуля червона - 0,5 шт.
  • Базилік (листя) - 3 ст. л.
  • Оцет бальзамічний - 1,5 ст. л.
  • Білий хліб - 8 шт.
  • Часник - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Помідори нарізати маленькими шматочками, покласти їх в миску, додати подрібнену цибулю, влити оливкову олію, додати порізаний базилік і влити бальзамічний оцет.

  • 02

    Розігріти духовку до 200°C. Викласти на деко шматочки хліба, скропити зверху хліб оливковою олією. Поставити в духовку на 2 хвилини. Дістати з духовки підсмажений хліб, натерти часником.

  • 03

    При подачі покласти на тарілку підсмажений хліб, зверху на нього викласти томатну масу. Подавати відразу ж.