Салати можна поділити на кілька категорій. Легкі салати зазвичай подають як закуску до гарніру, оскільки самі по собі вони не ситні і ними складно наїсться. Але існують і більш поживні салати. Деякі їдять такі як самостійну страву, наприклад, на вечерю, щоб не ускладнювати роботу шлунка. Якщо ви приготуєте курячий салат з апельсинами, то готувати до нього щось ще зовсім не обов'язково. Адже куряче філе - це унікальне м'ясо. Воно не містить жирів, але при цьому, з'ївши його трохи, ви цілком наїдаєтеся. Апельсини надають соковитість салату і незвичайний смак. Тому якщо ви намагаєтеся схуднути або утримати вагу, салат - просто знахідка.
Яйця відварити, охолодити, очистити, нарізати кубиками або скибочками. Часник очистити від лушпиння і подрібнити.
Куряче філе відварити в підсоленій воді. Потім злити воду і охолодити птицю. Філе нарізати кубиками або скибочками.
Сир натерти на крупній тертці. Очистити апельсини, розібрати на часточки, очистити часточки від плівок.
Всі інгредієнти з'єднати. Додати майонез і перемішати салат.