Щоб приготувати стейк, який повинен вийти не тільки соковитим, але і красивим, необхідно слідувати декільком важливим правилам приготування м'яса. Варто зазначити, що правильний оригінальний стейк можна приготувати тільки з яловичини. Але в наші дні стейки готують і з телятини, і з риби, і зі свинини, а в нашому випадку з курячого філе. Заморожене м'ясо слід розморожувати при кімнатній температурі, тоді воно встигає правильно прогрітися. Після миття м'яса, його потрібно обсушити паперовими серветками або рушниками, щоб не залишилося зайвої вологи зовні. Викладати сирий стейк потрібно на добре розігріту сковороду і обсмажувати спочатку на великому вогні з кожного боку по 1 хвилині, щоб "закрити" волокна і вони не випускали сік при подальшому приготуванні.
Куряче філе відбити кулінарним молотком.
У миску всипати суміш італійських трав, паприку, мускатний горіх.
Подрібнити часник, додати його в приправи, посолити, поперчити, додати одну столову ложку рослинної олії, добре перемішати компоненти.
Отриманою сумішшю обмазати з двох сторін шматочки відбитого філе.
У сковороду налити дві ложки рослинної олії, розігріти її, обсмажити кожен стейк з двох сторін протягом однієї хвилини.
У форму для запікання викласти обсмажені стейки, накрити зверху фольгою.
Духову шафу розігріти до 180 градусів, поставити форму і готувати близько 10 хвилин. За цей час можна приготувати овочі для гарніру, нарізати зелень: петрушку, кріп, зелену цибулю.
Готові стейки викласти на блюдо, полити соком, який виділяють шматочки м'яса під час тушкування. Поруч зі стейками викласти овочі, зверху посипати зеленню. Приправи та овочі при приготуванні і подачі курячого стейка можна використовувати за своїм смаком.