Класична італійська закуска «Тріо брускет»
Час приготування - 35 хв

Класична італійська закуска «Тріо брускет»

Брускети - популярна закуска в Італії. У перекладі це слово означає «обсмажений на вугіллі». В його основі - підсушений або підсмажений шматок хліба, але робити це на вугіллі не обов'язково. Відмінно підійде електрогриль або звичайна сковорідка без масла. Ця закуска швидко готується і подається перед основними стравами. Шеф-кухар Ілля Сьомін пропонує приготувати тріо з брускет: із сьомгою і вершковим сиром, з песто з в'ялених томатів і оливковим тапенадом.

Інгредієнти

  • Хліб «Чіабата» - 3 скибочки
  • Томати в'ялені - 55г
  • Подрібнений пармезан - 35г
  • Часник - 18г
  • Горішки кедрові - 35г
  • Пластинки червоного перцю - 2г
  • Листя базиліку - 20г
  • Оливки - 180г
  • Анчоуси - 50г
  • Каперси - 120г
  • Петрушка подрібнена - 22г
  • Сік лимону - 59г
  • Вершковий сир - 55г
  • Лосось копчений - 50г
  • Філе лосося запечене - 150г
  • Білий хрін подрібнений - за смаком
  • Кріп - 15г
  • Сіль - за смаком
  • Чорний перець - за смаком
  • Оливкова олія - 115г

Етапи приготування

  • 01

    Приготуйте песто з в'ялених томатів. Змішайте в'ялені томати, базилік, пармезан, пластинки червоного перцю, кедрові горішки, базилік, 9 г часнику, 65 г оливкової олії, сіль і перець і подрібніть за допомогою блендера.

  • 02

    Приготуйте тапенад з оливок. Змішайте оливки, 9 г часнику, 54 г лимонного соку, 55 г оливкової олії, анчоуси, сіль і перець і подрібніть за допомогою блендера. Додайте в масу петрушку і каперси.

  • 03

    Запікайте філе лосося протягом 15 хв. Подрібніть в блендері запечений лосось з хріном, 5 г лимонного соку і вершковим сиром, змішайте масу з нарізаним на шматочки копченим лососем і кропом.

  • 04

    Викладіть начинку на 3 шматочки підсушеної чіабати