Брускети - популярна закуска в Італії. У перекладі це слово означає «обсмажений на вугіллі». В його основі - підсушений або підсмажений шматок хліба, але робити це на вугіллі не обов'язково. Відмінно підійде електрогриль або звичайна сковорідка без масла. Ця закуска швидко готується і подається перед основними стравами. Шеф-кухар Ілля Сьомін пропонує приготувати тріо з брускет: із сьомгою і вершковим сиром, з песто з в'ялених томатів і оливковим тапенадом.
Приготуйте песто з в'ялених томатів. Змішайте в'ялені томати, базилік, пармезан, пластинки червоного перцю, кедрові горішки, базилік, 9 г часнику, 65 г оливкової олії, сіль і перець і подрібніть за допомогою блендера.
Приготуйте тапенад з оливок. Змішайте оливки, 9 г часнику, 54 г лимонного соку, 55 г оливкової олії, анчоуси, сіль і перець і подрібніть за допомогою блендера. Додайте в масу петрушку і каперси.
Запікайте філе лосося протягом 15 хв. Подрібніть в блендері запечений лосось з хріном, 5 г лимонного соку і вершковим сиром, змішайте масу з нарізаним на шматочки копченим лососем і кропом.
Викладіть начинку на 3 шматочки підсушеної чіабати