Кекс - солодкий кондитерський виріб з дріжджового або бісквітного тіста, в яке зазвичай додають родзинки, джем або горіхи. Смак і простота приготування кексів не може зрівнятися з жодною іншою випічкою. Традиційно кекси випікаються прямокутної або круглої форми. Але кондитери ніколи не переставали експериментувати над формами. Однією з нових форм для традиційних кексів була обрана форма метеликів. Метелики дуже подобаються і дорослим, і дітям. У холодні зимові вечори прекрасний кондитерський виріб у формі метелика кожному нагадає про відпочинок у літній сезон. Повітряні кекси-метелики - це просто казка, причому, що естетично, що за смаковими даними.
Міксером збити масло з цукром, яйцями і молоком. Додати борошно, розпушувач, ваніль і замісити тісто.
Тісто викласти у формочки, а форми поставити в духовку, розігріту до 180°С. Випікати кекси близько 25-30 хвилин. Потім кекси вийняти з форм і остудити.
Зрізати верхівки з кексів і розрізати верхівки навпіл.
Кекси змастити джемом, а зверху полити збитими вершками. У вершки вставити по половинці зрізаних "кришечок" з кожного боку, щоб вийшли "крильця". Наприкінці трохи присипати цукровою пудрою.