Фалафель - апетитна страва родом з Стародавнього Єгипту. Готувати легко та швидко. Згодиться до пісного столу. Може бути закускою чи основною стравою. Має надзвичайно корисні властивості.
Замочіть нут в холодній воді так, щоб вона на 2-3 см покривала його. Час замочування від 6 до 12 годин.
Потовчіть обсмажений кунжут разом з декількома краплинами оливкової олії. Вийде паста Тахіна.
Подрібніть стеблинки зеленої цибулі.
Поступово, невеликими порціями перекладайте нут в чашу блендера і пульсуючими підходами зробіть з нього пасту.
Подрібніть в блендері тахін, сушений кумін, коріандр, гострий чилі і зелену цибулю.
Перемішайте все до однорідної маси, додаючи сік лимона.
Зробіть кульки розміром з волоський горіх.
Нагрійте олію у сковорідці та занурюйте кульки по декілька штук так, щоб Вам було зручно їх перевертати.
Обсмажте кульки до золотистої скоринки з усіх боків. Потім перекладіть на паперовий рушник, щоб трохи прибрати олію.
Подавайте з соусом - з хумусом або на йогурті.