Фалафель
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Фалафель

Фалафель - апетитна страва родом з Стародавнього Єгипту. Готувати легко та швидко. Згодиться до пісного столу. Може бути закускою чи основною стравою. Має надзвичайно корисні властивості.

Інгредієнти

  • Нут - 250 г.
  • Кунжут - 1 ст. л.
  • Цибуля зелена - 3 шт.
  • Кумин - 3 ч.л.
  • Коріандр - 3 ч.л.
  • Чилі - 2 ч.л.
  • Сік лимона - за смаком
  • Оливкова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Замочіть нут в холодній воді так, щоб вона на 2-3 см покривала його. Час замочування від 6 до 12 годин.

  • 02

    Потовчіть обсмажений кунжут разом з декількома краплинами оливкової олії. Вийде паста Тахіна.

  • 03

    Подрібніть стеблинки зеленої цибулі.

  • 04

    Поступово, невеликими порціями перекладайте нут в чашу блендера і пульсуючими підходами зробіть з нього пасту.

  • 05

    Подрібніть в блендері тахін, сушений кумін, коріандр, гострий чилі і зелену цибулю.

  • 06

    Перемішайте все до однорідної маси, додаючи сік лимона.

  • 07

    Зробіть кульки розміром з волоський горіх.

  • 08

    Нагрійте олію у сковорідці та занурюйте кульки по декілька штук так, щоб Вам було зручно їх перевертати.

  • 09

    Обсмажте кульки до золотистої скоринки з усіх боків. Потім перекладіть на паперовий рушник, щоб трохи прибрати олію.

  • 10

    Подавайте з соусом - з хумусом або на йогурті.