Глазурований лосось з медом і гірчицею
Кількість порцій - 4
Час приготування - 25 хв

Глазурований лосось з медом і гірчицею

М'ясо лосося вважається делікатесом, але при цьому цілком доступно. Це та риба, смак якої зазвичай подобається навіть тим, хто іншу рибу просто не любить. Смак у неї дуже м'який та ніжний. Із лосося можна приготувати багато смачних і корисних страв: від простих до екзотичних. Лососину можна запікати, смажити, тушкувати, варити. Запропонований рецепт "Глазурований лосось з медом і гірчицею" - цікавий варіант приготування філе лосося. Покрите медово-гірчичною сумішшю і приготоване на грилі філе лосося після першого ж приготування надовго увійде в список святкових страв Вашої родини.

Інгредієнти

  • Філе лосося - 700 г.
  • Часник - 1 шт.
  • Гірчиця зерниста - 3 ст. л.
  • Мед - 2 ст. л.
  • Оцет яблочний - 0,5 ч. л.
  • Насіння кмину - 0,5 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти сковороду-гриль, змастити трохи оливковою олією.

  • 02

    Рибу ретельно просушити від вологи, натерти сіллю.

  • 03

    У мисці розтовкти часник і сіль, після додати гірчицю, мед, оцет, насіння кмину і перець. Ретельно перемішати.

  • 04

    Змастити рибу медовою заправкою, обсмажувати на сковороді протягом 12-15 хвилин, до готовності. Після викласти на тарілку.