Японський шоколадний пиріг
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Японський шоколадний пиріг

Виявляється, екзотична японська кухня славиться не тільки вишуканими ролами, карамельними курячими крильцями і ситною локшиною, але і неперевершеними десертами. Як, наприклад, шоколадний пиріг – традиційна для Японії солодка страва, яку подають до звичайного сімейного чаювання, а також печуть до приходу важливих гостей. Його родзинка – у використанні алкоголю (у нашому випадку рому). Завдяки цьому свіжоспечений пиріг набуває незвичайний аромат і смак. Той, хто не бачив процес приготування випічки, ніколи не здогадається, що саме додавали в тісто. Ще одна особливість пирога – в способі приготування: за настільки хрусткою шоколадною скоринкою ховається трохи недопечена, волога серединка.

Інгредієнти

  • Цукор - 30 г.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Шоколад - 100 г.
  • Борошно пшеничне - 10 г.
  • Ваніль - за смаком
  • Какао - 20 г.
  • Ром - 10 мл.
  • Молоко - 130 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Білок відокремити від жовтка і окремо збити їх з цукром. Розтопити шоколад, розламаний на шматочки, на водяній бані.

  • 02

    З'єднати борошно з какао і просіяти. Додати борошно до молока і розмішати. Обережно додати збитий жовток, ром, ваніль, а потім білок.

  • 03

    Довести тісто до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 160 ° C.

  • 04

    Тісто вилити у формочки (заповнювати на половину) і поставити їх у духовку. Випікати пиріг близько 30 хвилин.