Рікота - смачний і корисний продукт, який по праву можна назвати візиткою сонячної Італії. Традиційний італійський сир готують у багатьох регіонах країни. Рікоту використовують як начинку для равіолей, пиріжків та млинців, вона підходить для запіканок. Без неї важко уявити собі деякі різновиди лазаньї. Використовують знаменитий італійський молочний продукт і в десертах. Додана в різні страви: салати, супи, другі страви з м'яса, риби і грибів, рікота гармонійно поєднується з іншими продуктами. Крем-сир із рікотти, шинки і зеленої цибулі з підсмаженими шматочками багета - варіант швидкого і ситного сніданку.
У миску покласти сир, додати вершки, перемішати до однорідності. Посолити і поперчити за смаком суміш.
Шинку подрібнити, додати до вершкової суміші. Цибулю дрібно нарізати, також додати в миску до сирно-вершкової суміші. Ретельно перемішати.
Розігріти сковороду, обсмажити з обох сторін нарізаний багет. При подачі викласти тости із багету на тарілку, зверху викласти сирно-вершкову масу.