Крем-суп із фенхеля, порею і шпинату
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Крем-суп із фенхеля, порею і шпинату

Цей рецепт зацікавить в першу чергу прихильників здорового харчування. Приготування крем-супу передбачає, що інгредієнти для нього блендірують або протирають через сито. У запропонованому рецепті цибулю-порей і корінь фенхелю спочатку готують у розтопленому маргарині, а потім варять у курячому бульйоні до м'якості. Третій інгредієнт крем-супу - шпинат додається безпосередньо в чашу блендера. На думку найавторитетніших дієтологів крем-суп зі шпинату входить до п'ятірки найбільш корисних продуктів і страв для сучасної людини. Завдяки багатому вмісту в шпинаті цінних мінералів, вітамінів, білка, насичених і ненасичених жирних кислот і клітковини у Франції його називають "королем овочів".

Інгредієнти

  • Маргарин - 3 ст. л.
  • Корінь фенхелю - 600 г.
  • Цибуля-порей - 400 г.
  • Бульйон курячий - 600 мл.
  • Шпинат свіжий (листя) - 100 г.
  • Сіль морська - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Маргарин покласти в каструлю, поставити на вогонь, розтопити.

  • 02

    Додати в каструлю подрібнені порей і фенхель та готувати протягом 15 хвилин, постійно помішуючи.

  • 03

    Додати в каструлю бульйон, накрити кришкою каструлю, варити 20 хвилин, до м'якості овочів.

  • 04

    Перелити суп в чашу блендера, додати сюди ж шпинат, подрібнити до стану пюре, після чого перелити знову в каструлю. Додати за смаком сіль і перець, трохи підігріти перед подачею.