Кугель з локшини з рікотою, родзинками і яблуками
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 15 хв

Кугель з локшини з рікотою, родзинками і яблуками

Кугель (кугол або кугл) - традиційна страва єврейської кухні, різновид запіканки, а вірніше щось середнє між пудингом і запіканкою. Для приготування кугеля використовуються різні інгредієнти. Яйця в традиційних рецептах цієї страви використовують без додавання молока. Кугелі бувають солодкі: з родзинками, сиром і фруктами і несолодкі: з м'ясом, сиром і овочами. Кугель з локшини з рікотою, родзинками і яблуками - різновид солодкого кугеля, який подається на стіл зі сметаною і свіжими ягодами. Приготуйте цю смачну страву з ароматом яблук і кориці і порадуйте своїх близьких.

Інгредієнти

  • Локшина яєчна - 100 г.
  • Сир рікота - 200 г.
  • Сметана - 5 ст. л.
  • Масло вершкове - 2 ст. л.
  • Цукор - 2,5 ст. л.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Яблука - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Родзинки - 4 ст. л.
  • Кориця мелена - за смаком
  • Ванільний цукор - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 180°C. Відварити локшину в киплячій воді до готовності, після злити воду.

  • 02

    Перекласти локшину в миску, додати сир рікота, вершкове масло кімнатної температури, цукор, збиті яйця, родзинки, нарізані яблука, посолити, додати корицю і ваніль. Ретельно перемішати.

  • 03

    Форму для випікання змастити вершковим маслом, викласти масу із миски у форму, поставити в духовку на 40 хвилин. Накрити зверху фольгою форму, випікати ще 20 хвилин.

  • 04

    Дістати із духовки форму, остудити, нарізати шматочками. Подавати зі сметаною та ягодами.