Лазанья в мікрохвильовій печі
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Лазанья в мікрохвильовій печі

Лазанья - дуже ситна і приголомшлива на смак страва. Її популярність у всьому світі зростає з кожним днем. На звання батьківщини походження цієї страви претендують відразу дві країни - Італія і Греція. Лазанья відкриває для кулінарів широкий простір для імпровізації. Відсутні суворі правила в приготуванні даного кулінарного шедевра. Начинка може бути найрізноманітнішою: риба, капуста, помідори, гриби і т.д. Найпростіший спосіб приготування - це лазанья в мікрохвильовці. Незалежно від складу начинки, лазанья виходить дуже соковитою, так як просочується ніжним вершковим соусом.

Інгредієнти

  • Листи для лазаньї (котрі не потрібно попередньо варити) - 200 г.
  • М'ясо (філе свинини) - 150 г.
  • М'ясо (філе яловичини) - 150 г.
  • Помідори - 300 г.
  • Томатна паста - 15 г.
  • Зубчик часнику - 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Сир "Голландський" - 150 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сухі прованські трави - 3 г.
  • Вершки (9%) - 200 мл.
  • Йогурт натуральний - 150 мл.
  • Мускатний горіх мелений - 3 г.
  • Олія - 15 г.

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку потрібно почистити цибулю та часник, нарізати їх дрібно-дрібно. Далі потрібно приготувати фарш. Для цього м'ясо перемолоти на м'ясорубці або кухонному комбайні. Додати приготовані цибулю та часник до фаршу, закрити ємність кришкою та поставити в мікрохвильову піч на 5 хвилин на максимальній потужності. Окремо із свіжих помідор зняти шкірку та подрібнити. Змішати з томатною пастою. Додати перець, сіль та сухі прованські трави.

  • 02

    Перемішати вершки, йогурт. Додати до них мускатний горіх та сіль. Змастити олією форму та налити на дно трохи вершкової суміші. Викласти на дно листи для лазаньї.

  • 03

    Половину кількості фаршу розподілити по поверхні листів, залити томатами. Знову покласти листи, зверху трохи вершкового соусу, фарш та томати. Накрити листами, що залишилися, залити соусом та посипати тертим сиром.

  • 04

    Поставити у мікрохвильову піч на 30-35 хвилин при потужності 700 Ватт, якщо у мікрохвильовій печі максимальна потужність 1000 Вт. Після закінчення приготування необхідно, щоб лазанья постояла ще хвилин 10. Потім її потрібно розрізати та подати до столу.