Лазанья - дуже ситна і приголомшлива на смак страва. Її популярність у всьому світі зростає з кожним днем. На звання батьківщини походження цієї страви претендують відразу дві країни - Італія і Греція. Лазанья відкриває для кулінарів широкий простір для імпровізації. Відсутні суворі правила в приготуванні даного кулінарного шедевра. Начинка може бути найрізноманітнішою: риба, капуста, помідори, гриби і т.д. Найпростіший спосіб приготування - це лазанья в мікрохвильовці. Незалежно від складу начинки, лазанья виходить дуже соковитою, так як просочується ніжним вершковим соусом.
Спочатку потрібно почистити цибулю та часник, нарізати їх дрібно-дрібно. Далі потрібно приготувати фарш. Для цього м'ясо перемолоти на м'ясорубці або кухонному комбайні. Додати приготовані цибулю та часник до фаршу, закрити ємність кришкою та поставити в мікрохвильову піч на 5 хвилин на максимальній потужності. Окремо із свіжих помідор зняти шкірку та подрібнити. Змішати з томатною пастою. Додати перець, сіль та сухі прованські трави.
Перемішати вершки, йогурт. Додати до них мускатний горіх та сіль. Змастити олією форму та налити на дно трохи вершкової суміші. Викласти на дно листи для лазаньї.
Половину кількості фаршу розподілити по поверхні листів, залити томатами. Знову покласти листи, зверху трохи вершкового соусу, фарш та томати. Накрити листами, що залишилися, залити соусом та посипати тертим сиром.
Поставити у мікрохвильову піч на 30-35 хвилин при потужності 700 Ватт, якщо у мікрохвильовій печі максимальна потужність 1000 Вт. Після закінчення приготування необхідно, щоб лазанья постояла ще хвилин 10. Потім її потрібно розрізати та подати до столу.