Супи-пюре відмінно засвоюються організмом людини, тому вони незамінні в дитячому та дієтичному харчуванні. Приготування будь-якого супу-пюре полягає в повному подрібненні його інгредієнтів. Овочі, м'ясо, рибу, крупи протирають через сито або ж просто збивають блендером. Якщо в якості бульйону використовувати овочеві відвари, то відповідно суп-пюре перетворюється на вегетаріанське блюдо, але і наш м'ясний суп-пюре - дуже корисна страва, адже до його складу входить не тільки м'ясо, але й помідори з яблуками. Для пом'якшення смаку в суп-пюре іноді додають молоко, вершки або вершкове масло. Подати м'ясний суп-пюре на стіл можна з грінками, пиріжками або млинцями.
М'ясо промити під холодною водою, покласти в каструлю, залити водою, поставити на вогонь, довести до кипіння. Періодично прибирати піну, додати сіль, варити до готовності. Після дістати м'ясо, нарізати дрібними шматочками.
Очистити моркву і цибулю, дрібно нарізати, обсмажити у вершковому маслі на сковороді, після додати борошно.
Бульйон процідити, додати в нього овочі зі сковороди. Обшпарити помідори окропом, зняти шкірку, яблука очистити від шкірки, нарізати їх шматочками.
Додати в суп яблука і помідори, варити суп протягом 30 хвилин, після чого подрібнити суп у блендері, перелити в каструлю, додати м'ясо, посолити і поперчити, довести до кипіння.