Окрошка на кефірі
Кількість порцій - 3
Час приготування - 40 хв

Окрошка на кефірі

Замучила літня спека та набридла буденна їжа? Хочеться чогось справді прохолодного? Тоді страва, яку ми пропонуємо вам, саме те, що потрібно! Таким колоритним супчиком можна задовольнити будь-які смакові бажання. Ви тільки подивіться, який букет поживних речовин включає наша страва. Тут і смачненька молода картопля, і легкі огірочки, хрустка редиска та зелена петрушка – такий комплект вітамінів та мінералів надасть вам енергії та бадьорості на цілий день. Крім того, використання кефіру у супові невипадкове, адже, як відомо, він набагато краще сприймається організмом ніж, наприклад, майонез, тому споживання кефіру не нашкодить вашому здоров'ю. Будьте певні, спробувавши окрошку на кефірі, ви отримаєте масу корисних речовин та втамуєте голод сповна.

Інгредієнти

  • Кефір - 1 л.
  • Огірки - 2 шт.
  • Картопля - 3 шт.
  • Яйця - 3 шт.
  • Редиска - 4 шт.
  • Зелена цибуля - 0.5 пучка
  • Кріп - 0.5 пучка
  • Петрушка - 0.5 пучка

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю відварити в мундирах, остудити, почистити і нарізати кубиками. Свіжі огірки, варені яйця нарізати невеликими шматочками. Редиску - тонкими півкільцями або соломкою. Зелену цибулю дрібно покришити, розтерти з сіллю. Кріп і петрушку дрібно нарізати.

  • 02

    Всі продукти скласти в каструлю, залити кефіром. Додати сіль за смаком. Окрошку можна підкислити лимонним соком або кількома кристаликами лимонної кислоти. Поставити в холодильник охолоджуватися.

  • 03

    Якщо окрошка вийшла густа, її можна розбавити невеликою кількістю кип'яченої охолодженої води. Також окрошку можна заправити гірчицею, розтертим вареним жовтком.