Ріболіта - це густий італійський овочевий суп, зобов'язаний своїм походженням Тоскані. У перекладі з італійської "ribollita" означає "зварена двічі" або "вдруге проварена". Цьому є пояснення: спочатку цей селянський суп із хліба, овочів і квасолі готували, потім залишали на добу, після цього знову проварювали і лише тоді подавали. Запропонований рецепт - це, звичайно ж, лише варіація на тему: "Ріболліта". Втім, в переліку інгредієнтів Ви в тому чи іншому вигляді знайдете всі обов'язкові компоненти тосканського супу: квасолю, овочі, товчені сухарі, білокачанну капусту (замість чорної капусти cavolo nero) і оливкову олію. Суп за цим рецептом виходить смачним, ситним, густим і наваристим.
Налити в каструлю оливкову олію, поставити на вогонь, розігріти. Всипати в каструлю подрібнений часник і цибулю, а також моркву, селеру і шинку. Обсмажувати протягом 5 хвилин.
Додати в каструлю томати разом із соком, налити бульйон, додати квасолю і розмарин.
Довести до кипіння, накрити кришкою каструлю, варити протягом 1 години, квасоля повинна розваритися.
Додати в суп нашатковану капусту, готувати 5-7 хвилин. Додати сухарі, перемішати, розлити по тарілках, присипати зверху пармезаном.
Поки вариться суп, покласти яйця в киплячу воду рівно на 5 хвилин. Потім воду злити і потримати яйця під холодною водою 30 секунд, щоб зупинити процес приготування. Коли яйця трохи охолонуть, акуратно їх почистити.
Розлити суп по двох тарілках і покласти в кожну варене яйце. Посипати петрушкою і сиром пармезан.