Важко уявити святкове застілля без такого смачного, ситного і яскравого салату як «Мімоза». Простий і швидкий у приготуванні, він не вимагає дорогих інгредієнтів і виграшно виділяється серед інших страв. Класична «Мімоза» включає в себе рибні консерви, відварну картоплю, яйця, ріпчасту цибулю і твердий сир. Ми ж пропонуємо дещо змінити традиційну рецептуру цього салату. Таку вишукану «Мімозу» Ви ще точно не пробували. Любителі морепродуктів, радійте, адже головний інгредієнт – крабове м'ясо – ніжний і ситний морський делікатес. На додаток до нього – екзотичний плід авокадо, відварене яйце і майонезна заправка. Інгредієнти викладаються шарами в прозору салатницю – краса.
Очистити авокадо від шкірки, вирізати кісточку, натерти на крупній тертці.
Відварити яйця, остудити, після відокремити жовтки від білків. Жовтки натерти на дрібній тертці, а білки на крупній.
М'ясо краба розділити на шматочки.
У салатниці змішати м'ясо краба, авокадо і яйця - білки і більшу половину жовтків. Заправити всю суміш майонезом, зверху присипати залишками жовтків.