Кальмари, основний інгредієнт запропонованого салату, - це одні з найсмачніших і поживних молюсків. М'ясо кальмара - це білок у чистому вигляді. Воно дуже корисне, оскільки містить багато вітамінів і мінеральних мікроелементів. Кальмари мають прекрасні смакові якості. Завдяки цьому їх можна використовувати як інгредієнти, що формують смак, в будь-яких рибних стравах. Неповторний смак досягається поєднанням ніжного філе кальмарів з овочами і зеленню, наприклад, в різних салатах. Простий у приготуванні салат з кальмарами, огірками і горошком готують цілий рік. Огірки, що похрустують, прекрасно доповнюють смак щільного м'яса кальмарів.
Кальмари почистити, опустити в киплячу воду, варити 2-3 хвилини після закипання. Остудити. Нарізати їх соломкою.
Огірки також нарізати соломкою. Крабові палички дрібно покришити.
Відварені яйця натерти на середній тертці.
Зелень дрібно покришити.
Змішати кальмари, огірки, горошок (воду злити), яйця, крабові палички, зелень. Посолити, поперчити. Заправити салат майонезом.