Салат з печеної фетою і волоськими горіхами - страва грецької кухні, неповторна поживна і легка їжа з чудовим смаком. Також салат дуже корисний для організму. З сирів для цього салату краще всього підходить сир фета, він доповнює своїм солонуватим смаком прісний смак зелені, чудово поєднується з орегано, цукіні і редискою. До того ж фета багата вітамінами. Сир фета можна замінити на бринзу, але це вже буде не справжній грецький салат. Волоські горіхи, що входять до складу салату, швидко відновлюють сили організму, зміцнюють імунітет і дуже добре впливають на розумову діяльність людини.
Духовку розігріти до 180°C. У миску покласти орегано, додати 2 ч. л. оливкової олії, а також чорний мелений перець. Сир нарізати кубиками, додати в миску, перемішати.
Деко застелити харчовим папером, викласти кубики сиру на деко, поставити на 10 хвилин у духовку.
На друге деко висипати волоські горіхи, також поставити в духовку, на 3 хвилини. Після, посікти горіхи.
У банку вилити залишки оливкової олії, додати подрібнений часник, влити лимонний сік і додати сіль. Закрити кришкою, струснути банку.
У салатницю викласти промиті листя салату, додати тонко нарізаний редис і цукіні. Скропити зверху половиною приготовленої заправки, ретельно перемішати. Викласти сир з горіхами, додати залишки заправки.