Звичайно для пошановувачів м'ясного шашлику запропонований нами рецепт буде здаватися дещо дивним, адже використання риби для його приготування має трішки нестандартний підхід. Але не майте сумніву, що отриманий результат повністю задовольнить ваші бажання. Адже ми маємо дивовижно смачне поєднання соковитих помідор з терпким присмаком баклажана та сонячною морквою, що вдало доповнить смак риби, яка, як відомо, прекрасно поєднується з овочами. Не можемо не нагадати про кефір, який зробить легким споживання даної страви за рахунок свого дієтичного складу та надасть головному компоненту ніжного, свіжого смаку. Тому ласуйте залюбки рибно-овочевим шашликом без остраху за своє здоров'я.
Для маринаду використовувати столовий яблучний оцет, при бажанні можна додати в нього дрібно нарізаний базилік. Залишити рибу (осетер, білуга, севрюга, сьомга) в маринаді на 1,5-2 години.
Помідори і баклажани нарізати кільцями. Якщо залишився маринад, замочити в ньому нарізану тонкими кільцями ріпчасту цибулю.
Нанизати приготовані рибу та овочі таким чином, щоб шматочки риби чергувалися з шматочками овочів і цибулею. Готувати такий шашлик 15-20 хвилин.
До цього шашлику можна подати морквяний соус з хріном. Попередньо відварену і вистиглу моркву дрібно нарізати або протерти на тертці. До моркви додати тертий хрін. Розвести отриману суміш збитим кефіром і добре розмішати. Налити в соусницю і прикрасити листочками базиліка.