Сьогодні воловани стали популярні в усьому світі. Готують їх розміром на 1 укус. Закуска з волованів - відмінне блюдо для святкового столу, вони гарно виглядають і їх легко приготувати. Начинка може бути будь-яка - ікра, гриби, м'ясо, сир, морепродукти, овочеві салатики, різні муси і креми. Можна придумати чудові десерти з волованів, наповнивши їх натуральними збитими вершками і свіжими ягодами. Різні смаки, кольори, розміри і форми - можна пофантазувати. Воловани у вигляді сердець на День Святого Валентина або у вигляді ялинок на Новий рік. Воловани - ідеальна закуска для фуршету, яка урізноманітнює канапе і обов'язково сподобається гостям.
Тісто розкатати, але не тонко. З тіста вирізати чашкою парну кількість кружечків. Потім з половини цих кружечків вирізати чаркою, кружки меншого діаметру.
На дно деко вистелити пергаментний папір і викласти на нього великі і маленькі кружечки. Виделкою проткнути кружечки, щоб тісто не здувалося. Ободочки, які залишилися після вирізання маленьких кружечків, покласти зверху великих кружечків.
Деко поставити в духовку і випікати тісто при температурі в 200°С близько 15 хвилин. Потім тісто остудити.
Тим часом приготувати начинку: дрібно посікти зелень; часник очистити і натерти на дрібній тертці; змішати сир, сметану, часник і зелень; все посолити і поперчити за смаком.
Коли тісто охолоне, викласти на великі кружечки начинку, а зверху накрити маленькими кружечками і подавати.