"Цацикі" відноситься до традиційних соусів грецької кухні. У Греції його готують з йогурту, свіжих огірків, часнику, солі і спецій. Завдяки наявності у складі натертого свіжого огірка, у соусу освіжаючий смак. Часник надає приємну, ненав'язливу гостроту, а кріп додає свою неповторну смакову нотку. Всі ці інгредієнти гармонійно поєднуються з основою соусу - домашнім йогуртом. І в якості поради з процесу приготування: замість винного оцту можна використовувати сік лимона. Якщо "Цацикі" перед вживанням поставити на кілька годин у холодильник, смак соусу тільки виграє: він стане більш насиченим.
Огірок вимити, дрібно натерти. Щоб соус не вийшов рідким, обов'язково необхідно злити зайвий сік. Часник очистити, вимити, обсушити і дрібно порізати або пропустити через часниковий прес. Кріп вимити, обсушити. Кілька гілочок відкласти для прикраси.
Зелень, яка залишилася, необхідно дрібно посікти. Змішати тертий огірок, подрібнений часник і кріп. Додати йогурт, оливкову олію і винний оцет, ретельно перемішати. Приправити сіллю і меленим перцем.
Перед подачею на стіл соус охолодити, викласти в піали, прикрасити оливками і гілочками кропу. Цацикі подавати до столу зі злегка підсмаженим хлібом піта, порізаним на смужки, а також до страв із м'яса і птиці.