Головною перевагою даної страви є її користь для організму людини. Насамперед, мова йде про основні інгредієнти: спаржу та цибулю-шалот. Спаржа містить в собі вітаміни: А, С, РР, вітаміни групи В, каротин. Лук-шалот багатий за своїм змістом вітаміном С, калієм, кальцієм, фосфором, залізом та іншими мінеральними речовинами. Дане блюдо досить низькокалорійне, так як його інгредієнти відрізняються високими дієтичними властивостями. Перед подачею спаржу рекомендується посипати звареним вкруту, дрібно посічений яйцем.
Подрібнити цибулю-шалот, покласти її в миску, додати до цибулі оцет, гірчицю, цукор, сіль і перець за смаком. Збиваючи міксером поступово ввести в суміш оливкову олію, після чого додати попередньо подрібнені горіхи, перемішати.
Довести воду в каструлі до кипіння, додати сіль, покласти у воду спаржу, варити протягом 2-4 хвилин. Воду після злити, спаржу нарізати шматочками.
При подачі викласти спаржу на тарілку, зверху залити отриманим соусом, подавати спаржу теплою.