Індійська національна кухня славиться не тільки гострими м'ясними стравами, але й цікавими десертами. Кхир – одна з таких індійських солодощів, які представляють не що інше, як ароматний пудинг з рису, звареного на жирному молоці. Ласощі можна подавати відразу ж після приготування або дати охолонути – в будь-якому випадку виходить ну дуже смачно. А ще й корисно: кхир допоможе позбутися зайвої ваги. Завдяки додаванню пряних спецій, таких як шафран, кардамон, кориця, а також оригінальної прикраси у вигляді мигдальних пластівців кхир не тільки здобуває божественний аромат, але й дуже ефектний вигляд. Сміливо подавайте десерт до Вашого святкового столу: гостей не відірвете від цієї солодкої смакоти.
Добре промити рис і відкинути його на друшляк, щоб він підсох.
Закип'ятити молоко в високій каструлі і залишити кипіти на повільному вогні, постійно помішуючи дерев'яною ложкою, щоб молоко не пригоріло.
Покласти в молоко рис і лавровий лист. Продовжувати розмішувати.
Рис в молоці варити на середньому вогні, помішуючи, протягом 20 хв., поки він повністю не розвариться.
Додати цукор, мигдаль і розмелені насіння кардамону.
Через 5 хвилин зняти з вогню і посипати мигдальними пластівцями і корицею.