Торт із попкорном - смачний, дуже цікавий і незвичний торт. Для подрібнення арахісу не користуйтеся блендером, так як для цього рецепта потрібна не мука, а саме шматочки. Тому арахіс крупно порубіть. Врахуйте, що попкорн-суміш, залита арахісною карамеллю, застигає дуже швидко, тому потрібно, не зволікаючи, викласти її в попередньо застелені фольгою і змащені олією форми. Не ігноруйте дрібні деталі рецепта. Наприклад, якщо Ви не змажете фольгу олією, віддерти її буде дуже важко. Не забудьте щільно утрамбувати суміш лопаткою. Збірка торта традиційна: кожен корж (а їх два) змащується приготованим кремом. Прикраса готового торта - можливість проявити свою фантазію.
Підготувати інгредієнти для коржів. Спочатку взяти арахіс. Подрібнити на великі шматочки. З крекерів утворити крихту (вийде 1,5 склянки).
Висипати арахіс і крихту з крекерів в миску. Перемішати. Додати до них попкорн. Відкласти ненадовго у сторону.
Зайнятися карамеллю. Приготувати сироп: уварити цукор з водою в співвідношенні 2:1. Повинна вийти склянка сиропу. Коли сироп почне закипати - зняти з вогню. Потім додати арахісове масло (3/4 ст.) і ванільний екстракт. Добре перемішати і відразу ж влити в попкорн.
Заздалегідь підготувати форми для запікання: застелити їх фольгою і густо змастити маслом. Суміш зняту з вогню, миттєво залити в підготовлені форми і поставити остигати при кімнатній температурі.
Зробити крем. Взяти маргарин, цукрову пудру, арахісове масло, какао-порошок, ванільний екстракт і мигдалеве молоко. Усі вищеперелічені інгредієнти збити. Крем відкласти і перейти до складання торта.
Застиглі коржі звільнити від фольги. Викласти на блюдо, формуючи торт: змастити кремом корж, зверху покласти другий, також просочити арахісовим кремом, не забуваючи про бокові частини. Прикрасити на свій смак.