Угорський суп-пюре зі шпинату з вершками
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Угорський суп-пюре зі шпинату з вершками

Угорська кухня відома своїми лаконічними і простими, але в теж час вишуканими першими стравами. Угорський суп-пюре зі шпинату з вершками – тому прямий доказ. Густий по консистенції, однак, легкий для шлунка супчик має насичений зелений колір і «шовкову» текстуру завдяки вмісту пюре зі шпинату. Цей надзвичайно корисний продукт називають «зеленим листовим королем». І не даремно, адже шпинат – справжнє джерело вітамінів, мінералів і цінних речовин. А фахівці з харчування по достоїнству віддають йому почесне перше місце серед усіх зелених овочів у рейтингу корисності. Ну, от як не приготувати такий цінний шпинатно-вершковий супчик?

Інгредієнти

  • Шпинат - 500 г.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Масло вершкове - 30 г.
  • Борошно пшеничне - 3 ст.л.
  • Сіль - за смаком
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Вершки - 250 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Шпинат відварити і подрібнити в блендері.

  • 02

    На розігрітій сковороді у вершковому маслі обсмажити ріпчасту цибулю, додати до неї на сковороду борошно, перемішати.

  • 03

    Змішати воду, в якій варився шпинат із обсмаженою цибулею і шпинатним пюре. Поставити на вогонь, двести суміш до кипіння, варити до загустіння.

  • 04

    Додати сіль і перець за смаком. Влити вершки, помішуючи. Не доводити до кипіння. Вимкнути вогонь.

  • 05

    При подачі розлити по тарілках суп, покласти в кожну половинку звареного яйця.